KOLESARSKA DIRKA VZPON NA AREH 2018 PDF Natisni E-pošta

Dirka na Areh bo v soboto 7.7. 2018 s startom v Mariboru, na Trgu svobode.


Tudi letos bo dirka na Areh za amaterje in vse ostale ljubiteljske kolesarje. Novost letošnje dirke je, da bo start dirke v Mariboru na Trgu svobode. Kolesarji se bodo iz Trga v zaprti vožnji t.i. »mobilne zapore« prometa zapeljali po kolesarjem znani trasi do Hoč, kjer se bo pri kolesarski trgovini na Pohorski cesti dirka s časom začela. Zaprte vožnje bo 10 km, vzpona na Areh pa 17,2 km in 990 višinskih metrov. Cilj bo, kot  vsa leta doslej pri Ruški koči. Kolesarska dirka za amaterje, masters in ženske ter vse ostale rekreativne kolesarje šteje za pokal Slovenije-vzponi. Možnost prijave bo na www :prijavim.se. Startnina  pa 10 €.plačana pravočasno na TRR KD BRANIK.(podrobnosti v razpisu) Vsi, ki jih veseli dirkanje in ki bi radi primerjali svoj čas z najboljšimi amaterskimi svetovnimi prvaki, domačimi državnimi prvaki in prvakinjami vljudno vabljeni. Za vse udeležence bo na voljo dobra malica. Za rekreativne kolesarje , ki so brez licence, pa pripravljamo posebno presenečenje.

 
VZPON NA AREH 2016 PDF Natisni E-pošta
AREH 2016 002 
 AREH 2016 006
 AREH 2016 008
 AREH 2016 009

Dirka na Areh je za nami. Udeležilo se je 74 tekmovalk in tekmovalcev. V zelo lepi sončni nedelji se je cilju nasproti pod t.i.«mobilno zaporo« kolona kolesarjev zapeljala na ne preveč zahtevno preizkušnjo. Zahtevnost je proga pokazala zadnje 3-4 km, ko se cilj ni in ni hotel prikazat. Ampak do cilja so prišli vsi. In prav vsi so izgubljene kalorije nadomestili s pravim »pohorskim piskrom« ki je vsem zelo teknil. Glede na poplavo dirk in ostalih prireditev v tem terminu bomo vzpon na Areh naslednje leto organizirali v začetku julija. Radi bi ustregli tudi tistim, ki se letos vzpona niso uspeli udeležit zaradi drugih športnih aktivnosti. Areh je uspel in naslednje leto se bomo potrudili še bolj. Rezultati so na portali prijavim.se, kjer boste našli tudi zanimivo galerijo fotk.

 
VZPON NA AREH 2016 PDF Natisni E-pošta

Dirka na Areh se nezadržno bliža.  Po 14 letih bomo ponovno dočakali najboljše amaterske kolesarje, ki bodo postavili nov rekord na trasi z največjo višinsko razliko v Sloveniji (990 v/m). Rekord bo gotovo  za številne rekordov željnih kolesarjev vzpodbuda za večkratne poskuse in tako priljubljeno traso narediti še bolj zanimivo in popularno za številne kolesarske »hribolasce«


Novost dirke je možnost, da se na njej preizkusijo tudi vsi rekreativni kolesarji brez licenc in svoj čas primerjajo z rekordom. Na dirki bodo izven konkurence lahko dirkali tudi kolesarji z licenco ELIT, kar bo verjetno dodatna vzpodbuda in primerjava postavljenih časov vseh, ki se bolj ali manj resno ukvarjajo s kolesarstvom.

 
<< Začetek < Prejšnja 21 22 23 Naslednja > Konec >>

Stran 22 od 23
 
..::| © 2011 KD Branik | Created by WebByBosko | 477564 |::..