Zavarovalnica Sava

.
Naši amaterji na svetovnem kolesarskem prvenstvu v Albiju-Francija PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 07 September 2017 11:16

ALBI 2017 103V času od  24.8. do 27.8. 2017 je v Francoskem mestu  Albi potekalo svetovno kolesarsko prvenstvo za amaterje. Na prvenstvu so v reprezentanci Slovenije nastopali tudi trije člani našega društva in sicer Ajda Opeka, Ljubo Car in David Rihtarič. Na tekmovanju so sodelovale reprezentance 52 držav sveta, skupaj pa je nastopilo nekaj čez 2.200 kolesarjev in kolesark. Po pričakovanju je v najbolj kolesarsko razviti državi  bila konkurenca v vseh kategorijah izjemna. Organizacija in tehnična izvedba pa tipično »francoska«. Vsekakor smo pričakovali enakopravne pogoje za vse udeležence, kar se je pa izkazalo za prevelika pričakovanja in rahlo  naivno. Pohvaliti pa moramo prijaznost gostiteljev ter pravšnjo izbiro in težavnost prog. Omeniti velja tudi izjemno vročino, ki je bila prisotna vse dni tekmovanja. Temperatura je bila konstantno med 36* do 40* C.
Nastope naših tekmovalcev ocenjujemo odlično.  Prvi dan je bila na programu štafetna ekipna vožnja, kjer sta v ekipi reprezentance nastopila  Ajda Opeka in Ljubo Car. Z odlično vožnjo na tehnično zahtevni in naporni progi v središču Albija je ekipa privozila na odlično 2. mesto in tako osvojila srebrno medaljo. Nepričakovana visoka uvrstitev med 25  ekipami svetovnih kolesarskih velesil, je bila odlična popotnica za naslednje dirke.


ALBI 2017 118Naslednji dan je bil na programu kronometer oz. vožnja na čas. Tudi tukaj ponovno odlični. Velja omeniti izjemno natančno kontrolo koles zaradi t.i. »tehničnega« dopinga kot tudi sicer o skladnosti koles s tehničnim pravilnikom. Naši tekmovalci s tem niso imeli težav.  Kolesa naših  tekmovalcev so v veliki meri zaostajala za  najnovejšimi kolesi kolesarjev iz kolesarsko razvitejših ter bogatejših držav.  Ajda je nastopila zgolj zaradi priprav na cestno dirko in bila 12, kot tudi David, ki je dirko končal pri 40*C na 28.mestu.
V nedeljo je bila na programu cestna dirka na 155 km dolgi progi za moške ter za ženske na 97 km dolgi progi in zaključek prvenstva. Ponovno zelo vroče in izjemno število kolesarjev na startu. Ajda Opeka je bila odlična na progi in dirko končala na 5.mestu zaradi oviranja v ciljnem sprintu.Tudi Car in Rihtarič sta junaka, saj sta oba dosegla željene cilje in v svetovni konkurenci potrdila odlično pripravljenost.

Zadnjič posodobil Četrtek, 07 September 2017 11:23
 
 
..::| © 2011 KD Branik | Created by WebByBosko | 685043 |::..